Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Οι γονείς της Λέρου για την ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ κ. ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗ

       Το κείμενο που συνοδεύει της υπογραφές που μάζεψαν όσοι πήραν την πρωτοβουλία για αυτήν την κίνηση και αναφέρονται ως Οι γονείς της Λέρου.
       Να τονίσουμε την πλήρη στήριξη μας σε κάθε τέτοια ενέργεια και ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που το ξεκίνησαν, αν και με αυτούς που έχουμε να κάνουμε (ξετσίπωτους πολιτικάντηδες, κοινωνικά ανάλγητους και αποδεδειγμένα ψεύτες) μάλλον δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα!  Ελπίζω  κάποτε να εφαρμοστεί το όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, και να σταματήσουμε να παρακαλάμε για τα αυτονόητα!!!! 
ΛΕΡΟΣ, 19/01/2012
ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΘΕΜΑ:      ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ      ΤΟΥ      ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ      ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ      ΤΗΣ      ΛΕΡΟΥ      κΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ                             .  ·
Με μεγάλη έκπληξη και λύπη πληροφορηθήκαμε ότι υπήρξε μια απόφαση από τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στις 17/01/2012 με αρπρωτΔΑΑΔ 1258/1018 σύμφωνα με την οποία ο μοναδικός παιδίατρος του νησιού μας και Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Λέρουκαλείται να μετακινηθεί για να καλύψει επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες των κατοίκων της Πάτμου.
Για εμάςτους κατοίκους της Λέρουείναι αδιανόητο και αδύνατο να μείνουμε χωρίς τον παιδίατρο μας.
Έχοντας σαν δεδομένα ότι:
1ον είμαστε ένα ακριτικό νησί με 9.000 μόνιμους κατοίκους και περίπου 3000 παιδιά και ως εκ τούτου είναι άκρως απαραίτητο να έχουμε τον παιδίατρο μας στο νησί μας.
2ον Οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες και είναι πολύ πιθανό ο γιατρός μας να αποκλειστεί στο γειτονικό νησί και να μείνουμε ακάλυπτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

3ον Δεν έχει υπάρξει μέριμνα προκειμένου να υπάρχει αντικαταστάτης του κατά την απουσία του.
4ον Οι επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες που αναφέρονται στην απόφαση της ΔΥΠΕ είναι αδύνατον να καλυφθούν μέσα σε λίγες μέρες δεδομένου ότι ο παιδίατρος που υπηρετούσε στην Πάτμο έχει αποχωρήσει εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει αντικατασταθεί από το Υπουργείο.
5ον Ως μικρή και κλειστή κοινωνία τυχαίνει να ξέρουμε την οικογενειακή κατάσταση του γιατρού μαςο οποίος εκτός από την ευθύνη όλων των παιδιών της Λέρουέχει και την ευθύνη της δικής του υπερπολύτεκνης οικογένειας που αποτελείται από δεκατρία (13) και σύντομα δεκατέσσερα (14) παιδιά.
και 6ον Η συνείδηση του γιατρού μαςδεν του επιτρέπει ούτε τα δικαιώματα του να διεκδικήσει και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι από το 2000 πού ανέλαβε υπηρεσία στο νησί μας και στο Κ.ΘΛέρου μέχρι και σήμερα έχει πάρει πολύ λίγες ημέρες κανονικής άδειας γιατί ήταν και είναι δύσκολη η αναπλήρωση του όπως απαιτείται από τις κείμενες διατάξεις προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.
Λαμβάνοντας υπόψιν σας τα παραπάνω παρακαλούμε να πάρετε θέση και να ζητήσετε να γίνει ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης της ΔΥΠΕ προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πάψουμε να ανησυχούμε και να αγωνιούμε για τα παιδιά μας.
Παρακαλούμε δώστε οριστική λύση στο πρόβλημα της Πάτμου με την πρόσληψη νέου παιδιάτρου ως επικουρικού προσωπικούλύση που θα δεχτούν με μεγαλύτερη χαρά και ανακούφιση οι Πάτμιοι συνάνθρωποι μας και εμείς δεν θα ζούμε με την αγωνία μιας νέας απόφασης μετακίνησης του γιατρού μας είτε από τη ΔΥΠΕ είτε από τη Διοίκηση του Κ.Θ. -Κ.ΥΛέρου.


Παρακαλούμε μην ξεχνάτε ότι ζούμε σε ακριτικά νησιά και η παραμονή μας εδώ συνεπάγεται και την φύλαξη των συνόρων μαςμην μας κάνετε να νιώθουμε ότι Ελλάδα Είναι μόνο η Αθήνα.
Με την ελπίδααν όχι τη βεβαιότηταότι θα δείτε το θέμα μας σφαιρικάόχι μόνο σαν Υπουργός Υγείας αλλά και σαν Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύηςαναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση Οι γονείς της Λέρου ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΔΟΙΚΗΤΗ 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
^
ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΕΣ 2ης ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΟΙΚΗΤΗ Κ.Θ - Κ.ΥΛΕΡΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΡΟΥ
Ε.Ι.ΘΕ.Λ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΕΡΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ.ΘΛΕΡΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Δ\ΝΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Κ.ΘΛΕΡΟΥ κΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗ ΝΙΚΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η αποφυγή ύβρεων και αισχρολογίας είναι ο μόνος περιορισμός για την δημοσίευση των σχολίων σας.
Δεν λογοκρίνονται οποιαδήποτε σχόλια για τις απόψεις σας, τις ιδέες σας ή η γνώμη σας.
Μπορείτε να γράψετε ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ